Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΣΙΣΜΟΣ...


5 σχόλια:

  1. Ο κακός λαϊκισμός είναι βασικό εξάρτημα της πολιτικής του φασισμού.
    Στη φωτό ο αυστριακός Χίτλερ φοράει το κάτω μέρος της παραδοσιακής βαυαρικής ενδυμασίας για λόγους ψηφοθηρικούς.
    Σε συμβολικό επίπεδο το ίδιο αξιοπερίεργη και γελοία είναι η συνύπαρξη παλαιοημερολογιτών και γερμανοτσολιάδων στο χυτήριο.
    Παρά την κοινοβουλευτική αβάντα ο ντόπιος ναζισμός είναι πιο γελοίος απ'όσο φαίνεται προς το παρόν,θα αποδειχτεί πανηγυρικά εν καιρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ακριβώς η γελοιότητα, φοβάμαι, πως δίνει την ψευδαίσθηση της ακινδυνότητας και προσφέρει χρόνο στο φασισμό ωστε να μεγαλώσει και να βρει τη θέση του στις συνειδήσεις ως κάτι φυσικό, ως ένα ακόμα καθημερινό φαινόμενο.

      Διαγραφή
    2. Μωμε ο φασισμος δυστυχως ειναι κατι φυσικο, "ο Λενιν κατεδειξε πολυ καθαρα τα ψυχολογικα χαρακτηριστικα της μεσαιας ταξης που κατω απο καταλληλες παριστασεις υποβοηθουν και ενθαρρυνουν την αναπτυξη του φασιστικου κινηματος"-αντιγραφω απο Πωλ Σουηζυ:
      Η θεωρια της καπιταλιστικης αναπτυξης.

      Για τις αφισες του Συριζα τα σχολια περιττευουν, απλα μαγικες.

      Ασχετο αλλα συμβαινει τωρα, καταληψη στο υπουργειο απο τους υπαλληλους της ΚΥΠ!!! τι αλλο θα δουμε σε αυτη τη χωρα . . .

      Διαγραφή
    3. Εγώ το διατύπωσα λάθος. Δεν εννοούσα τον φασισμό ως ιδεολογία τον οποίο έτσι κι αλλιώς κλωσάει με φυσικό τρόπο το σύστημα καθ'ολη τη διάρκεια των λεγόμενων οικονομικών κύκλων του και στις περιόδους κρίσης εκκολάπτεται στο πρόσωπο θιγόμενων μικρομεσαίων και λούμπεν προλετάριων. Εννοούσα τη σταδιακή φυσική εξοικείωση με τις φασιστικές πρακτικές, από εκείνους που δεν τις ασπάζονται ιδεολογικά, που μέχρι εχθές τις θεωρύσαν παράλογες και "μακρινές" αλλά σιγά σιγά τις βλέπουν ως ακόμα μια έκφραση της "δημοκρατίας" και τις συνηθίζουν όπως οι Λονδρέζοι την ομίχλη.

      Διαγραφή
    4. Και επίσης σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σχετικά με τις αφίσες που διέρρευσαν από την Κουμουνδούρου.

      Διαγραφή