Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η νέα επιμνημόσυνος περιοδεία του Α.Τσίπρα

    Αναβλήθηκε λόγω του ξαφνικού θανάτου του προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα παρευρισκόταν στις εκδηλώσεις για τα 48χρόνια από τον θάνατο του Winston Churchil. Ο κύριος Τσίπρας θα μιλούσε για τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε ο μεγάλος Βρετανός ηγέτης, σε εποχές δύσκολες για τη χώρα του και στη διαμόρφωση της βρετανικής πολιτικής  σε Ιρλανδία, Ινδία,  Ελλάδα και Κύπρο.
    Με αφορμή τη νέα επίσκεψη του στη Λατινική Αμερική, ο  πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. κλήθηκε να συμμετάσχει σε συμπόσιο που θα λάβει χώρα στη Χιλή με θέμα "Augusto José Ramón Pinochet Ugarte: 13 χρόνια από τον χαμό του μεγάλου ηγέτη". Η κύριος Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει με θαυμασμό, για τη γενναία πολιτική στροφή που έκανε ο Χιλιανός ηγέτης μετά  την τελευταία, από τις περίπου 40.000, δολοφονίες συνδικαλιστών, κομμουνιστών, πολιτικών  και των οικογενειών τους και το πρωτοπόρο, για την εποχή, οικονομικό μοντέλο, που εφάρμοσε στην πατρίδα του, με σκοπό να φέρει την ανάπτυξη. "Πρωτοπόρος μες στον φασισμό του"  όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Τσίπρας.
    Η νέα επιμνημόσυνος  περιοδεία θα συνεχιστεί στις Η.Π.Α. όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση "Harry Trueman: a true man" για τον Αμερικάνο πρόεδρο, την αλλαγή πολιτικής του πλεύσης μετά τη ρίψη της γενοκτόνας ατομικής βόμβας στην Ιαπωνία και την προσφορά του στην Ευρώπη μέσω του "Δόγματός"  και του σχεδίου "Μάρσαλ".
     Η επίσκεψη του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία θα προηγηθεί της επιστροφής του στη χώρα μας, όπου και θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 77 χρόνια από τον θάνατο του αναρχικού ηγέτη José Buenaventura Durruti Dumange καθώς και σε εκείνες για τον στρατηγό Francisco Franco.
Τις πλερέζες του κου Τσίπρα έραψε ελληνικός οίκος μόδας, ενώ στις εκδηλώσεις θα δακρύζει συγκινημένος ο Γιάννης Δραγασάκης. 


Διαβάστε επίσης:
Ν. Μιχαλολιάκος: "Δε θα επιτρέψω να γίνουμε η αριστερή συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου