Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

SAFE EUROPEAN HOME

       Λέγεται πως οι CLASH σε ένα ταξίδι τους στη Τζαμάικα, όπου είχαν σκοπό να ηχογραφήσουν κάποια  τραγούδια τους , κυνηγήθηκαν από τοπικές συμμορίες, όταν αρνήθηκαν να τις πληρώσουν για προστασία. Ανακουφισμένοι   από  την επιστροφή τους στη μητέρα Ευρώπη, γράφουν το       “Safe European Home” . 
      Αρκετά χρόνια μετά οι συμμορίες βρίσκονται εντός Ευρώπης και πουλάνε προστασία σε ολόκληρες χώρες. Κάποιοι  συνήθισαν τόσο πολύ αυτήν την «προστασία» που τρέμουν μη μείνουν εκτός του ασφαλούς  ευρωπαϊκού σπιτικού τους . Οι ρόλοι άλλαξαν  και πλέον δεν εγκαταλείπεις εσύ το «ασφαλές  σπιτικό» με το να μπεις σε ένα αεροπλάνο και να φύγεις, αλλά αντίθετα σε απειλεί  εκείνο οτι θα σε εγκαταλείψει.  Καθώς ο εγωισμός του «δε με θες μιά,  δε σε θέλω δέκα» αντικαθιστάται από το «μούρη μ’έχεις κάνει καψούρη», κοντοστέκεσαι στην μισάνοιχτή πόρτα σου και κοιτάς έντρομος προς τα έξω, περιμένοντας να δεις άγρια θηρία να κατασπαράσονται μεταξύ τους, ενώ ήδη εκτρέφεις μερικά στην ασφάλεια του σπιτιού σου.
     Το σπίτι σου κλυδωνίζεται, οι πρώτοι σοβάδες πέφτουν, τα θηρία εντός του μεγαλώνουν κι εσύ φοβάσαι να βγεις έξω να ζητήσεις βοήθεια, να φτιάξεις υποστηλώματα ή να χτίσεις ένα νέο με πιο γερά θεμέλια  σε αρχιτεκτονική που θά ‘χεις επιλέξει μόνος σου, με βάση τις ανάγκες σου και όχι τα συμφέροντα του εργολάβου. Το σπίτι σου πέφτει κι εσύ κάθεσαι κάτω από την κάσα της πόρτας απλά ελπίζοντας για το λιγότερο κακό.
http://www.youtube.com/watch?v=i_6UTZb-_vI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου